Απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν σήμερα Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή στις 16:00 για τις περικοπές στις συντάξεις και τις αποδοχές τους ενώ θα παραδώσουν και ψήφισμα της συγκέντρωσης στον πρόεδρο της Βουλής.


Με βασικό σύνθημα στις κινητοποιήσεις «Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, εν ενεργεία και αποστρατεία Στρατιωτικοί, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υποθήκευση και παράδοση της Χώρας μας και στην υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς μας».

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι η αναδρομική περικοπή των συντάξεών τους από την 1 Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 13 Μαρτίου, στην πλατεία Αριστοτέλους (13.00).

Τη συμπαράστασή τους στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών και των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΕΑΛΣ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.