Σχέδιο για μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτου

Σχέδιο για μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτου
"Οι συναλλαγές τα τελευταίο διάστημα έχουν περιοριστεί και πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων εξετάζουμε την πιθανότητα μείωσης του ΦΜΑ" δηλώνει στην Καθημερινή οφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος αποκαλύπτει το σχέδιο για τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων (ΦΜΑ).

Εκτός από την ελάφρυνση για όσους αγοράζουν ακίνητα, επιδιώκεται η τόνωση της παγωμένης κτηματαγοράς, αλλά και ο εξορθολογισμός των συντελεστών του φόρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει δύο σενάρια, που προβλέπουν:

*Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 4% για την αξία του ακινήτου μέχρι 20.000 ευρώ και πάνω από το ποσό αυτό με συντελεστή 8%.

*Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% για την αξία του ακινήτου μέχρι 20.000 ευρώ και πάνω από το ποσό αυτό με συντελεστή 6%.

Σε δεύτερη φάση, σχεδιάζεται η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας που επιβάλλεται στις αγοραπωλησίες καινούριων ακινήτων.

Πάντως, η τρόικα σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζει ισχυρές επιφυλάξεις για την κατάργηση από φέτος του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ και την αντικατάστασή του από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο