Μπαράζ προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων σε Μέσα Ενημέρωσης για τοποθέτηση βόμβας πραγματοποιήθηκαν το πρωί για την Ευελπίδων, το Εφετείο και τη γραμματεία του Αρείου Πάγου.

Στο «πόδι» βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. καθώς σε τρία σημεία διενεργούνται έλεγχοι αυτήν την ώρα και εκκενώνονται τα γύρω σημεία καθώς μετά το τρομοκρατικό χτύπημα η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. δεν κρίνει κρίσιμο το τηλεφώνημα στην Ευελπίδων καθώς δόθηκε χρονικό περιθώριο τριών ωρών από άγνωστο που τηλεφώνησε στις 8.22 στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Στο κτίριο διενεργείται οπτικός έλεγχος, ωστόσο δεν βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 8.53 το πρωί αγνωστός τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησε ότι στο χώρο όπου στεγάζεται το Εφετείο της Αθήνας έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός και θα ακολουθήσει έκρηξη. 

Ο άγνωστος μάλιστα δεν έδωσε κάποιο χρονικό περιθώριο για την πραγματοποίηση της έκρηξης. 

Η οδός Λουκάρεως έχει αποκλειστεί από την κυκλοφορία, ενώ στο σημείο βρίσκονται ήδη πυροτεχνουργοί οι οποίο ελέγχουν τον χώρο των δικαστηρίων και ταυτόχρονα πραγματοποιείται εκκένωση του κτιρίου. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει μηχανισμό ή εκρηκτική ύλη.

Στις 9.28 πραγματοποιήθηκε και τρίτο τηλεφώνημα για βόμβα αυτή τη φορά στη γενική γραμματειά του Αρείου Πάγου με χρονικό περιθώριο δύο ωρών. Και σε αυτή τη περίπτωση έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί και εκκενώθηκε ο χώρος.