Η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε στις 10.20 μμ το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδαμαντος 71 στο Παγκρατι δημιούργησε ερωτήματα στα ενδότερα της Αντιτρομοκρατικής

Ως πιθανότερο υπαίτιο της έκρηξης αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν»  τους Πυρήνες της Φωτιάς καθώς η εν λόγω επίθεση θυμίζει παλαιότερο χτύπημα της οργάνωσης.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο δεν κατάφεραν να συλλέξουν κάποιο στοιχείο που να συνδέει άμεσα το χτύπημα με τους «Πυρήνες», ωστόσο οι  οδηγούν στην οργάνωση. 

Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό καθώς είχε σχηματιστεί κρατήρας στο σημείο. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι, οι δράστες ήταν κοντά την ώρα της έκρηξης και παρακολουθούσαν για να μην υπάρξουν θύματα διερχόμενοι πολίτες.

Ωστόσο, η έκρηξη ήταν ισχυρή και προξένησε σημαντικές ζημιές στο γραφείο της εταιρείας, άνοιξε κρατήρα στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο, ενώ έσπασε τζάμια πολυκατοικιών στον γύρω χώρο. Οι αστυνομικοί περιμένουν προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα.
 
Στην ΕΛ.ΑΣ. πάντως δεν θεωρούν τυχαίο ότι στο συγκεκριμένο σημείο το Νοεμβρίο του 2010 είχαν συλληφθεί δύο μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων». Τότε είχαν επιχειρήσει να στείλουν δύο δέματα βόμβες και από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο των γραφείων, στον πρώτο όροφο του κτιρίου και σε δύο σταθμευμένες μοτοσυκλέτες. Η έκρηξη είχε οδηγήσει στη σύλληψη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες», Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Πυρήνες» διατηρούσαν κρησφύγετο στο Παγκράτι, το οποίο και είχε εντοπιστεί, όπως και πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι τέσσερις ληστές της Κοζάνης επίσης είχαν νοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή του Παγκρατίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί καθώς όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

ΑΝ.ΓΑΛ.