Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και κάλυψης των κενών που παρατηρούνται στον φοροεισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμού ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα και να ενισχύσει νευραλγικά πόστα που παρουσίαζαν αδυναμίες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Οι πληροφορίες περί ξηλώματος διευθυντών του ΣΔΟΕ δεν ευσταθούν καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες δεν επιχειρείται καμία απομάκρυνση ούτε αντικατάσταση της υπηρεσιακής ηγεσίας του.

Ο στόχος είναι να καλυφθούν οι κενές θέσεις  με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας του σώματος. Κάτι που έχει γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής από την Τρόικα ενώ και η προανακριτική επιτροπή της βουλής για τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ είχε ζητήσει την ενίσχυση του ΣΔΟΕ ώστε να γίνει γρηγορότερα ο έλεγχος.   

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να καλύψει τα κενά και να ενισχύσει το φοροεισπρακτικό μηχανισμό αλλά κάποιοι επιχείρησαν με διάφορους τρόπους να τον εμποδίσουν, έχοντας το πράσινο φως από το Μαξίμου και κάνοντας χρήση της αρμοδιότητας που του δίνει η νομοθεσία για την στελέχωση των φορολογικών υπηρεσιών ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πλήρωση των κενών θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα πιέζει σθεναρά την κυβέρνηση προκειμένου το ΣΔΟΕ να ενισχυθεί και να καλυφθούν τα κενά ωστόσο κάποιοι θέλουν να εμποδίσουν αυτή την απόφαση προς εξυπηρέτηση του δικού τους σχεδιασμού.    


Νίκος Παναγιωτόπουλος