Από την ιστοσελίδα της αποκάλυψε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας- Αποκορώνου την κλοπή καμπάνας από εκκλησάκι στο Ακρωτήρι Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση «ιερόσυλοι δε δίστασαν να αφαιρέσουν την καμπάνα από το εκκλησάκι του Αγίου Μανώλη στον Παζινό Ακρωτηρίου. Το γεγονός έγινε αντιληπτό και ενημερώθηκε η Αστυνομία από τον εφημέριο της περιοχής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων πατέρα Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη. Ο δράστης ή οι δράστες είναι άφαντοι προς το παρόν».

Οι κλοπές αντικειμένων από χαλκό στα Χανιά ξεκίνησαν με την αφαίρεση καλωδίων από τα δίκτυα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει 16 χιλιόμετρα καλωδίων χαλκού από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Βορίου Οδικού Άξονα.

Ακολούθησε η αφαίρεση της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη η οποία τελικά βρέθηκε και επανατοποθετήθηκε, η απόπειρα αφαίρεσης του μεταλλικού μνημείου Μικρασιατών και η απόπειρα αφαίρεσης της προτομής της Έλενας Βενιζέλου από το Εθνικό Στάδιο Χανίων η οποία για λόγους ασφαλείας αφαιρέθηκε από τη διοίκηση του Σταδίου και φυλάσσεται σε αποθήκη.

Μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αφαίρεση όλων των καλωδίων από τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του κλειστού κολυμβητηρίου Χανίων τον χειμώνα του 2012 ζημιά, που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί.
TAGS