Βίντεο με εικόνες από τα πτώματα των επτά ομήρων τους οποίους κρατούσε από το Φεβρουάριο δημοσίευσε στο διαδίκτυο νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση. Οι ελληνικές, όπως και οι ιταλικές αρχές, είχαν επιβεβαιώσει την Κυριακή ότι ένας Βρετανός, ένας Ιταλός, ένας Έλληνας, και τέσσερις Λιβανέζοι, όλοι τους εργαζόμενοι στο χώρο των κατασκευών, οι οποίοι είχαν απαχθεί στη βόρεια επαρχία Μπάουτσι της Νιγηρίας, είναι νεκροί.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ πιθανό «να είναι νεκροί» κάνοντας λόγο για «μια πράξη ωμής εν ψυχρώ δολοφονίας». Μέχρι στιγμής, οι νιγηριανές αρχές δεν έχουν προβεί σε επίσημο σχόλιο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της χώρας δήλωσε τη Δευτέρα ότι προς το παρόν η υπηρεσία δεν δύναται να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει το θάνατο των ομήρων.

Το βίντεο, χωρίς ήχο, το οποίο δημοσίευσε η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ομάδα Ανσάρου, και φέρει ημερομηνία 9 Μαρτίου, παρουσιάζει έναν ένοπλο άνδρα μπροστά σε ένα σωρό άψυχων σωμάτων, ενώ ακολουθούν πλάνα με τα πρόσωπα των νεκρών, τα οποία φωτίζονται με ηλεκτρικό φανό.

Ο αραβικός τίτλος είναι «Η εκτέλεση των επτά χριστιανών ομήρων στη Νιγηρία», μολονότι το θρήσκευμα των ομήρων δεν είναι γνωστή. Οι εργαζόμενοι είχαν απαχθεί από τις εγκαταστάσεις της λιβανικής εταιρείας Setraco στην πόλη Τζαμαρέ. Η τρομοκρατική ομάδα Ansaru είχε δικαιολογήσει την απαγωγή τους ως απάντηση «στις φρικαλεότητες ενάντια στη θρησκεία του Αλλάχ τις οποίες διαπράττουν οι ευρωπαϊκές χώρες σε μέρη όπως το Αφγανιστάν και το Μάλι».