Οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι τους έκαναν φάρσα οι τρεις μαθήτριες γυμνασίου που τους τηλεφώνησαν για να τους παραδώσουν μια γυναικεία τσάντα.


Την τσάντα την βρήκαν σε κεντρικό δρόμο της αρχαίας Ολυμπίας κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ.

Αρχικά ρώτησαν τον οδηγό τουριστικού λεωφορείου που βρισκόταν στο σημείο, αν κάποια  από τις επιβάτιδες του είχε δηλώσει απώλεια τσάντας, κι όταν η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική αποφάσισαν ότι πρέπει να καλέσουν την Αστυνομία.

'Οπως περιγράφουν στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»  τα κορίτσια κάλεσαν το «100» από καρτοτηλέφωνο της περιοχής αλλά ο αστυνομικός έκλεισε το τηλέφωνο θεωρώντας ότι επρόκειτο για φάρσα. Αφού η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, άνοιξαν την τσάντα μήπως βρουν κάποιο έγγραφο ή ταυτότητα που θα τους οδηγούσε στην κάτοχο, αλλά και πάλι στάθηκαν άτυχες.

Η τσάντα περιείχε λίγα χρήματα, προσωπικά αντικείμενα κι ένα καρτοτηλέφωνο, από το οποίο τελικά κάλεσαν το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας και λίγα λεπτά αργότερα παρέδωσαν την τσάντα σε δυο αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.
Οι αστυνομικοί, μέσω των τελευταίων κλήσεων του κινητού τηλεφώνου, βρήκαν και παρέδωσαν την τσάντα στην κάτοχο, η οικογένειά της οποίας ευχαρίστησε τα κορίτσια για την καλή τους πράξη.