Μετά την σημερινή συνάντηση των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι σήμερα θα δοθούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι προτάσεις του υπουργείου Πολιτισμού για το νέο οργανόγραμμα, αντιπροσωπεία επέδωσε επιστολή στον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Με την επιστολή, οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ώστε να μην εφαρμοστεί το σχέδιο οργανογράμματος, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «θα σημάνει την τέλεια υποβάθμιση, συρρίκνωση και στην ουσία εξαφάνιση του πολιτισμού από την δημόσια πολιτική της χώρας μας».

 

Παράλληλα, ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων κάλεσε τα μέλη του και όλα τα σωματεία για τον Πολιτισμό σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Μαρτίου, ζητώντας την ανάκληση των μαζικών απολύσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την επίλυση του ζητήματος των προσλήψεων και την αναθεώρηση της υπουργικής απόφασης σχετικά με τις νέες προσλήψεις προσωπικού σε έργα ΕΣΠΑ.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης, στο κτίριο της γ.γ. Πολιτισμού (πρώην υπουργείο Πολιτισμού) στην Αθήνα, στην πλατεία Αριστοτέλους (πάνω από την οδό Τσιμισκή) στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη και στην κεντρική πλατεία στη Σπάρτη.