Ποιμαντική επίσκεψη στην Άνδρο πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. Αμέσως μετά την άφιξή του τέλεσε τον εσπερινό της Κυριακής των Απόκρεω, στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην ενορία του Συνετίου.
Την Κυριακή ιερούργησε στον ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην ενορία των Λειβαδίων, αναφερθείς στο κήρυγμα στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας.
 
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας μετέβη στο «Κέντρο Υγείας»,  στη Χώρα, όπου παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και  Δημοτικών Συμβούλων παρέδωσε 10 πακέτα με φάρμακα και αναλώσιμο φαρμακευτικό υλικό, προσφορά στην Ιερά Μητρόπολη, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Ο Σεβασμιώτατος παραδίδοντας τα φάρμακα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλη και τον Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κώστα Δήμτσα, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον τους και για ανασφάλιστους ασθενείς των νησιών και την προσφορά προς αυτούς δωρεάν φαρμάκων. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Θεολόγου και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και τόνισαν τη σημασία του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί σήμερα η Εκκλησία και η τοπική Ιερά Μητρόπολη.

Στη συνέχεια, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ επισκέφθηκε προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Παναχράντου.

Πηγή: cyclades24.gr