Την Ιταλία είχαν τελικό προορισμό οι 32 λαθρομετανάστες που εντοπίσθηκαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς στοιβαγμένοι σε δύο μικρά φορτηγά αυτοκίνητα, στην περιοχή της Μεσαράς κοντά στο Τυμπάκι.
Τους 32, όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν τέσσερα άτομα, δύο αλλοδαποί και δύο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν ως διακινητές. Ο εντοπισμός τους, τόσο των λαθρομεταναστών όσο και των διακινητών τους, έγινε από αστυνομικούς του ΤΑΕ Μεσαράς μέσα σε αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια παράκαμψης της εθνικής οδού για να αποφύγουν τους ελέγχους.

Πρόκειται για δεκαπέντε υπηκόους Σομαλίας, οκτώ Πακιστανούς, επτά Σύριους, δύο Αφγανούς, έναν Παλαιστίνιο και έναν Ιρακινό, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις διαμονής τους στη χώρα. Οι δύο από αυτούς, ο ένας Σύριος και ο Ιρακινός διευκόλυναν παράλληλα τη μετακίνηση των υπόλοιπων μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και δυο Έλληνες, ηλικίας 39 και 42 ετών, που διευκόλυναν την παράνομη μεταφορά τους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, περίμεναν την προσέγγιση πλοίου με σκοπό την επιβίβαση τους σ΄ αυτό και τη μετάβαση τους στην Ιταλία, ενώ εκτιμάται ότι η Κρήτη ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.