Την ώρα που η ελληνική κοινωνία «ματώνει» από τα μέτρα λιτότητας, δυο δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί για δολοφονία πληρώνονται το 50% του μισθού τους.
Πρόκειται για τους δυο ανθρώπους που κατηγορήθηκαν, ομολόγησαν και καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Κάβαλας, Τριάνταφυλλου Κουκούδη το 2009. Αν και έχουν καταδικαστεί, πληρώνονται κανονικά από το ελληνικό δημόσιο, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος». 

Οι δυο καταδικασθέντες, 50 και 51 ετών, δολοφόνησαν τον 47χρονο δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2009 και του φόρτωσαν τη «μαύρη τρύπα» των 710.000€. Ομολόγησαν και καταδικάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2010. Ο πρώτος σε ισόβια, ο δεύτερος σε 17 χρόνια. 

Το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο τους επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης αλλά, όπως δικαιούνταν, κατέθεσαν έφεση, η παύση τους ανεστάλη και περιμένουν να κριθεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι αυτό να συνεδριάσει, πληρώνονται το 50% του μισθού τους. Και ακόμη, το δευτεροβάθμιο όργανο δεν έχει συνεδριάσει για την οριστική απόλυσή τους! Έτσι, πληρώνονται το μισό των μηνιαίων αποδοχών του, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων. 

Οι δυο καταδικασθέντες δε δίστασαν να καταθέσουν μήνυση κατά του δημάρχου που αντικατέστησε τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και την προφυλάκισή τους, είχε δώσει εντολή να διακοπεί η μισθοδοσία τους. 

Η απόφαση αυτή κράτησε έξι μήνες. Γιατί ο Απόστολος Τσακίρης αναγκάστηκε να αποδεσμεύσει τη μισθοδοσία τους για να μην οδηγηθεί ο ίδιος στη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος.