Γαϊδούρια που κλάπηκαν στη Ρόδο πουλήθηκαν σε κρεοπωλεία ως βοδινό κρέας. Αυτό καταγγέλλει η μη κερδοσκοπική ομάδα διάσωσης ζώων στη Ρόδο «Paws & Claws Animal Rescue Rhodes», σύμφωνα με την οποία ανυποψίαστοι πολίτες στο νησί έφαγαν κρέας γαϊδάρου που τους σερβιρίστηκε ως βοδινό.

Όπως έγινε γνωστό, αντιπροσωπεία της οργάνωσης επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα της Ρόδου και κατήγγειλε το περιστατικό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα, ενώ όπως αναφέρει το rodosalarm.gr που επικαλείται την καταγγελία της οργάνωσης «χρόνια τώρα κάποιοι κλέβουν και σφάζουν ανυπεράσπιστα ζώα όλων των ειδών και το κρέας τους διατίθεται στην αγορά». 
 
Λίγες ώρες μετά την καταγγελία από την Αστυνομία της Ρόδου έγινε γνωστό ότι χθες το βράδυ συνελήφθησαν στη Σάλακο 3 άτομα που είχαν φορτωμένα σε φορτηγό αυτοκίνητο 2 γαϊδούρια. Και οι 3 κρατούνται για να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ τα ζώα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη τους και αποδόθηκαν σ' αυτόν.
 
Συγκεκριμένα στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εν λόγω Οργάνωσης, αναφέρονται τα εξής:
«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πούμε ό,τι έχει κυκλοφορήσει και στη Ρόδο κρέας από γαϊδούρι...
 
Αυτοί οι «γνωστοί» χρόνια κακοποιούν, σφάζουν και κλέβουν ανυπεράσπιστα ζώα... Όλων των ειδών!

Έχουμε κάνει επαλειμμένος καταγγελίες γι' αυτούς τους «ανθρώπους», όμως κανείς από τους αρμόδιους δεν έκανε κάτι...
 
Αυτές τις μέρες είχαν κλέψει 4 γαϊδούρια, το ένα το έσφαξαν και το έχουν πουλήσει ήδη σε ντόπια κρεοπωλεία ως βοδινό. Η αστυνομία τώρα ψάχνει τί απ' έγιναν τα άλλα 3. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου.

Ας ελπίσουμε πως θα τιμωρηθούν έτσι όπως επιβάλει ο νόμος!»

TAGS