Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε χθες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 50χρονου Ανθυπαστυνόμου, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Λήμνου, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας από κοινού, εκμετάλλευσης εμπιστευμένων πραγμάτων και πλημμελούς φύλαξης υπηρεσιακού οπλισμού.
Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων εξακρίβωσε ότι αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Ανθυπαστυνόμος για τις μετακινήσεις του, έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε παραχωρηθεί, για χρήση στον Ανθυπαστυνόμο, από τον 47χρονο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης. Οι νόμιμα εκδοθείσες πινακίδες κυκλοφορίας δεν βρέθηκαν, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι οι πλαστές πινακίδες αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, (διαφορετικού εργοστασιακού τύπου), ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε δηλώσει απώλεια της εμπρόσθιας πινακίδας, το έτος 2009 στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Εντός του οχήματος ο Ανθυπαστυνόμος είχε αφήσει το υπηρεσιακό του όπλο.

Σημειώνεται ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο και η κλειδαριά της μίζας είχε υποστεί τροποποίηση, ώστε να ενεργοποιείται με οποιοδήποτε κλειδί. Το αυτοκίνητο και οι πινακίδες κυκλοφορίας κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς αστυνομικός οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζει τη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ανθυπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.