Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 11 Μαρτίου 2013, για να εξετάσει τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά», και αφού προηγουμένως συζήτησε και με τους φοιτητές της Σχολής, κατέληξε στα εξής: Απορρίπτει την προτεινόμενη από το σχέδιο «Αθηνά» συγχώνευση των πέντε Τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών και μάλιστα την απόσπασή τους από τη Φιλοσοφική Σχολή και τη δημιουργία Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, όπως προβλέπεται από την τελευταία εκδοχή του σχεδίου.
Εμμένει στην ήδη διακηρυγμένη και με επιστημονικά επιχειρήματα τεκμηριωμένη θέση της για αυτοδύναμα και αυτόνομα Τμήματα (Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας) εντός της Φιλοσοφικής Σχολής. Απορρίπτει την απολύτως αιφνιδιαστική πρόταση για κατάργηση του Προγράμματος Ψυχολογίας και συρρίκνωση των κατευθύνσεων Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής σε μία ενιαία κατεύθυνση. Εκφράζει, επίσης, την έντονη διαμαρτυρία της για τη δραματική μείωση των εισακτέων (αγγίζει σχεδόν το 50%) στα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής.

Η Γ.Σ. του Συλλόγου διδακτικού προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισε να ανασταλεί το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής από την Τρίτη 12 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» για τη Σχολή. Δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει τη διάλυση της Φιλοσοφικής Σχολής και καλεί τα μέλη της να συντονιστούν με τις υπόλοιπες συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, για τις οποίες θα υπάρξει εγκαίρως ενημέρωση. Την ίδια ώρα υπό κατάληψη τελεί η σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας από τους φοιτητές , οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά».

Πηγή: protothema.gr