Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αποστέλουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη.

Στην επιστολή οι σύλλογοι φοιτητών Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, αφου παραθέτουν με βιβλιογραφία και παραπομπές σε ειδικές μελέτες τα επιχειρήματά τους, δηλώνουν προς τον υπουργό πως είναι λάθος η «διασπορά τμημάτων του ΤΕΙ Μακεδονίας».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Καταργούνται τα δύο τμήματα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης τα οποία είναι τα μοναδικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ κατακερματίζεται το ΤΕΙ Μακεδονίας το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τονίζουμε ότι το campus της Κοζάνης καταλαμβάνει έκταση άνω των 200 στρεμμάτων, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την καθημερινή ζωή των σπουδαστών, των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζόμενων. Το κύριο κτιριακό συγκρότημα που αποτελείται από 3 πτέρυγες, διαθέτει δύο αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, ενώ στον ισόγειο χώρο βρίσκονται το εστιατόριο και το κυλικείο. Το κτίριο Διοίκησης στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Επίσης στο χώρο του ΤΕΙ λειτουργεί Σπουδαστική Εστία, που φιλοξενεί 390 σπουδαστές σε δίκλινα δωμάτια. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ περιλαμβάνουν κλειστό γυμναστήριο και ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να αθλούνται ατομικά ή ομαδικά και να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα διαφόρων αγωνισμάτων. Τέλος, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε) φιλοξενεί μέρος της ερευνητικής δραστηριότητας του Ιδρύματος, προωθημένα εργαστήρια, καθώς και μηχανισμούς υποστήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας»