Κοινωνικό Ιατρείο για την στήριξη ευπαθών ομάδων δημιουργεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδας (ΚΕ. ΚΟΙ. ΨΥ.).
Το Κοινωνικό Ιατρείο που έχει ως στόχο να στηρίξει οικογένειες και ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, θα στελεχωθεί από ειδικούς ψυχικής υγείας και θα λειτουργεί δωρεάν.

Το ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ είναι ένα σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας από το 1994. Τα μέλη του είναι ειδικοί ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων (ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας κλπ) που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2013. Οι υπηρεσίες του απευθύνονται σε πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, δικαιούχοι βιβλιαρίου κοινωνικής αλληλεγγύης (Πρόνοια) και ασφαλισμένοι άλλων φορέων με ετήσιο οικονομικό εισόδημα έως 5.000€.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι οι εξής:

Ομάδα για την ψυχική υγεία, η οποία ασχολείται σε ατομικό επίπεδο με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και με τις οικογένειές τους.

Συμβουλευτικός Σταθμός για το παιδί και την οικογένεια, που προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε γονείς, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη 10 πμ.-1 μμ. κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κοινωνικούς λειτουργούς:

Του Βοήθεια στο Σπίτι του Δερβενίου : κα Αλεξοπούλου Αθανασία τηλ .2743030121 (το Κοινωνικό Ιατρείο θα στεγάζεται στο Δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Εvότητας Δερβενίου)
Του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου: κα Γεωργία Ματζίκου τηλ. 2743028235 (το Κοινωνικό Ιατρείο θα στεγάζεται στο ΚΑΠΗ του Ξυλοκάστρου).

Κάθε 1η Τρίτη του μήνα θα λειτουργεί στο Δερβένι (Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Δερβενίου).
Τις επόμενες Τρίτες του μήνα στο Ξυλόκαστρο (στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου).


Πηγή: mykorinthia.gr