Τον ρόλο και τη σχέση του 35χρονου... προμηθευτή του οπλισμού στα Εξάρχεια με μια ίσως νέα τρομοκρατική οργάνωση ή τους ληστές της Κοζάνης διερευνά η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από το οπλοστάσιο που εντόπισε σε ΙΧ στα Εξάρχεια.
Ειδικότερα, βαρύ οπλισμό με δύο καλάσνικοφ, πέντε χειροβομβίδες και 1.500 σφαίρες εντόπισε χτες το βράδυ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε ενοικιασμένο αυτοκίνητο σε ιδιωτικό πάρκινγκ στα Εξάρχεια αλλά και σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σκυλίτση 4 κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Κάτοχος του ή καλύτερα ενοικιαστής του ΙΧ είναι, όπως προέκυψε, ένας 35χρονος παλιός γνώριμος στην Αστυνομία που είχε αφαιρέσει ασπίδα από άνδρες των ΜΑΤ σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και νοίκιασε με το πραγματικό του όνομα το αυτοκίνητο το Μάρτιο χωρίς να το επιστρέψει στην εταιρεία. Το προφίλ του 35χρονου υπόπτου Είχε κατηγορηθεί με δύο ακόμη άτομα, για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στις 12 Μαίου 2005 στην οδό Χαρ. Τρικούπη.

Στην συμπλοκή αφαιρέθηκαν δύο αστυνομικές ασπίδες ενώ επίθεση έγινε ι στις 24 Ιουνίου 2005 σε διμοιρία των ΥΜΕΤ που βρισκόταν στην Κάνιγγος όπου επίσης αφαιρείται αστυνομικός εξοπλισμό, υπόθεση για την οποία είχε παραμείνει προσωρινά κρατούμενος επί 12 μήνεςς.

Ο 35χρονος είχε ξανασυλληφθεί, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος. Την ευθύνη για την... κλοπή είχαν αναλάβει οι «Μονάδες Ανατροπής Τάξης (ΜΑΤ)».

Επίσης φέρεται να είχε συλληφθεί και για κλοπή στο ταμείο του «Rock Wave Festival» στη Μαλακάσα. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο διαμέρισμα και το γκαράζ έπειτα από γενικευμένες έρευνες για τους ληστές της Κοζάνης, καθώς και για το πρόσφατο «χτύπημα» σε εταιρεία courrier στο Παγκράτι.

Πως εντοπίστηκε το ΙΧ «οπλοστάσιο»

Πρόκειται για ένα τετράθυρο Hyundai Getz χρώματος σιέλ, το οποίο ενοικιάστηκε την περασμένη Πέμπτη από εταιρεία ενοικιάσεων στον Άγιο Παντελεήμονα και επρόκειτο να επιστραφεί το περασμένο Σάββατο.

Ο 35χρονος, ωστόσο, που ενοικίασε το αυτοκίνητο ενημέρωσε το Σάββατο την εταιρεία πως θα το γυρίσει τη Δευτέρα και επειδή ήταν πελάτης της από το 2008 δεν έφεραν αντίρρηση.

Χθες, ωστόσο, ιδιοκτήτης πάρκινγκ στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια ενημέρωσε την εταιρεία ενοικιάσεων πως ένα δικό της αυτοκίνητο βρίσκεται εκεί από το περασμένο Σάββατο και δεν έχει εμφανιστεί κανείς να το πάρει.

Άνθρωποι της εταιρείες που πήγαν στο πάρκινγκ για να παραλάβουν το αυτοκίνητο, βρήκαν μέσα σε αυτό όπλα και εκρηκτικά και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Εξετάζουν σχέση με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Τα όπλα που βρέθηκαν έχουν σταλεί για βαλλιστική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας θεωρείται ότι θα δείξουν ποια τρομοκρατική οργάνωση ετοίμαζε το επόμενο χτύπημα της. Ωστόσο, τα πρώτα σενάρια της Αστυνομίας κάνουν λόγο για σύνδεση του οπλισμού με την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας πριν λίγους μήνες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις ολονύκτιες έρευνες στο σπίτι της οικογένειας του 35χρονου στη Νίκαια, αλλά και σε άλλα δύο σπίτια στην Αθήνα, πιθανόν φίλων του βασικού υπόπτου.

Το μεγάλο ζητούμενο για την Αντιτρομοκρατική είναι ο 35χρονος αντιεξουσιαστής να τους οδηγήσει στον πραγματικό κάτοχο ή προορισμό του οπλισμού. Στην ΕΛ.ΑΣ. πάντως δεν θεωρούν τυχαίο και τον εντοπισμό σακιδίων με εκρηκτική ύλη έξω από την ΕΡΤ, στον ΟΤΕ στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη ΔΟΥ Ψυχικού στη Λεωφόρο Κηφισίας και στη Μεσογείων 492 στην Αγία Παρασκευή, καθώς θεωρήθηκε δοκιμαστικό των αντανακλαστικών της Αστυνομίας για επικείμενο χτύπημα.

Να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα σε εξέλιξη είναι δίκες για τους Πυρήνες της Φωτιάς και τον Επαναστατικό Αγώνα.

Αναστασία Γαλάνη