Ο Κωσταντίνος Καρράς, που εργαζόταν στην κατασκευαστική εταιρεία Setraco στη βορειοδυτική Νιγηρία και δολοφονήθηκε στην αφρικανική χώρα από Ισλαμιστές εξτρεμιστές, είχε ανεβάσει στο κοινωνικό δίκτυο των επαγγελματιών, το LinkedIn, το βιογραφικό του.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», σε αυτό καταγράφει την επαγγελματική του πορεία, μέχρι το τραγικό συμβάν.  

«Τον Ιούλιο του 2003 τελείωσα τις σπουδές μου στη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα επόμενα πέντε χρόνια εργάστηκα στην Alpine Bau ως γεωλόγος – ποιοτικός συντονιστής στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού, στη Β. Ελλάδα, για τρία χρόνια, καθώς επίσης και στην Αρχαία Ολυμπία, όπου και ανέπτυξα τις ηγετικές μου ικανότητες.

Από τότε και μέχρι τον Αύγουστο του 2010 εργάστηκα στην Ergotest, μία εταιρεία με εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών εργαστηρίου και ποιοτικό έλεγχο. Εργάστηκα για έξι μήνες στην επέκταση των διυλιστηρίων της Motor Oil και συνέχισα στη Λιβύη, σε ένα κατασκευαστικό πρότζεκτ στην πόλη Aziziyah.

Αργότερα μετακόμισα στην Κύπρο όπου και εργάστηκα για την εταιρεία «Miltiades Neophytou CEC & D LTD» ως σύμβουλος ποιότητας στην κατασκευή Ευρωζώνη ενός δρόμου, μέχρι τον Απρίλιο του 2011. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 βρίσκομαι στη Νιγηρία, όπου και εργάζομαι για την Setraco Nigeria Ltd, ως προϊστάμενος έργου σε πολλές κατασκευές δρόμων.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου εμπειρίας, αντιμετώπισα πολλές προκλήσεις, από οικονομικά ζητήματα μέχρι μηχανολογικά. Με ενδιαφέρουν πολλών ειδών διαφορετικά πρότζεκτ, ούτως ώστε να μπορέσω να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στον κατασκευαστικό τομέα.

Ως άνθρωπος είμαι γλυκομίλητος, με υψηλό κίνητρο, υπεύθυνος και με επιθυμία για επιτυχία. Έχω ανεπτυγμένη ικανότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις που μου επιτρέπει να δημιουργώ μακροχρόνιους δεσμούς με συναδέλφους. Μπορώ να προσαρμόζομαι σε διαφορετικά περιβάλλοντα, νέες προκλήσεις και να λειτουργώ αποτελεσματικά υπό πίεση».