Παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τους για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δ. Θεσσαλονίκης οι Παναγιώτης Σαξώνης και ο Γιώργος Γκαϊδατζής συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους.
Σύμφωνα με το protothema, παίρνουν μέσα από τη φυλακή το 50% του μισθού τους και δεν υπάρχει απόφαση απόλυσής τους από τα πειθαρχικά συμβούλια. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, οι δύο υπάλληλοι τελούν σε αργία, κάτι που σημαίνει ότι συνεχίζουν να πληρώνονται βάσει του νόμου

.Ο κ. Ψαρράς επιβεβαιώνει πως οι δύο υπάλληλοι του δήμου βρίσκονται στη μισθοδοσία της δημοτικής αρχής και ότι μέχρι να συνεδριάσει το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ο Παναγιώτης Σαξώνης που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, θα παίρνει το μισό μισθό του μέσα στη φυλακή.

Η περίπτωση του πρώην διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Γιώργου Γκαϊδατζή είναι διαφορετική. Όσο διάστημα μεσολάβησε μέχρι την καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, ήταν εν ενεργεία υπάλληλος του δήμου.

Επειδή δεν συγκαλούνταν τα πειθαρχικά συμβούλια είχε δοθεί από την υπηρεσία… μια ενδιάμεση λύση. Είχε αναγκαστεί να πάρει άδεια άνευ αποδοχών. Όταν επιβλήθηκε η ποινή από τη δικαιοσύνη τέθηκε σε αναγκαστική αργία, απ’ όπου όμως θα συνεχίσει να λαμβάνει το μισό του μισθού του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαξώνης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και εννέα χρόνια κάθειρξη και ο Γκαϊδατζης δέκα χρόνια κάθειρξη με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος.