Τα κρούσματα βίαιων επιθέσεων κατά ιατρών σε νοσοκομεία της χώρας καταδίκασε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, τονίζοντας πως τα περιστατικά αυτά αποτελούν απόδειξη της τεράστιας δυσκολίας με την οποία οι γιατροί διεκπεραιώνουν την εφημερία, «με ανασφαλή προγράμματα εφημεριών, ελλιπές νοσηλευτικό προσωπικό, άφαντο υγειονομικό υλικό και χωρίς συνδρομή από υπηρεσίες φύλαξης των νοσοκομείων».
Όπως καταγγέλλει ο κ. Βαρνάβας, μέσα σ' ένα μήνα άλλος ένας νοσοκομειακός γιατρός ξυλοκοπήθηκε στο Π.Γ.Ν. Αττικόν από δυσαρεστημένο ασθενή, ο οποίος τον χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι,ενώ στις 18 Φεβρουαρίου γιατρός του «Ελπίς» νοσηλεύτηκε μετά από ανάλογο περιστατικό ξυλοδαρμού. Πρόκειται για προβλήματα, σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, τα οποία προφανώς αδυνατεί να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «η οποία ζει και κυκλοφορεί με αστυνομική φρουρά και προσπαθεί να κατασκευάσει ειδυλλιακή επικοινωνιακή εικόνα για τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ».

Τέλος, ο κ. Βαρνάβας απευθύνει έκκληση στήριξης στο ΕΣΥ και σεβασμού στον αγώνα που δίνουν, όπως υπογραμμίζει, οι νοσοκομειακοί ιατοίώστε να εξυπηρετήσουν τις τεράστιες ουρές αναμονής ασθενών με πενιχρά μέσα και ελάχιστο προσωπικό. «Εάν οι ίδιοι οι πολίτες δεν σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία σύντομα θα τα βρουν κλειστά και εγκαταλελειμμένα, όπως ήδη συμβαίνει σε ορισμένα εξ αυτών», καταλήγει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.