Άνω των 5 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις μετά τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική στις 22 Φεβρουαρίου 2013 και δημιούργησαν σωρεία προβλημάτων στους πολίτες.

Από την έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την εκτίμηση των ασφαλιστικών αποζημιώσεων που προέκυψαν από τις βροχοπτώσεις, με βάση στοιχεία από 26 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη (οι οποίες εκπροσωπούν το 96,4% της παραγωγής ασφαλίστρων στην ασφάλιση κατά κινδύνων πυρός μεταξύ των μελών της ΕΑΕΕ) προέκυψαν τα εξής:

Οι φάκελοι αιτήσεων αποκατάστασης ανέρχονται σε  765 και με μια πρώτη εκτίμηση συνολικά θα κοστίσουν 5.286.423 ευρώ. Εκτιμάται ότι κάθε δικαιούχος θα λάβει αποζημίωση για ζημιές 6.910 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σημειώνεται ενδεικτικά από τη Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ότι σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη τη συγκεκριμένη ημέρα για βοήθεια σε 1.400 περιπτώσεις που αφορούσαν άντληση υδάτων, κοπή δένδρων και διάσωση ατόμων.