Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Χανίων από μπαράζ πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές και οι οποίες εντείνονται από τους θυελλώδεις ανέμους που κατά τόπους φτάνουν και τα 10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα τα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι πέριξ του Δήμου Πλατανιά και στην Κίσσαμο, στις περιοχές του Μανωλιόπουλου, της Πολυρρηνείας, των Παλιών Ρουμάτων, του Αζωγυρέ, του Καρβουνόλακου, του Καλού Νερού, του Καρβουνόλακου, στη Χλιαρόχωστη, στον Πετρέ.

Στο Μανωλιόπουλο τα μέτωπα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη καίγοντας γεωργικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις είναι τρία και όπως ανέφερε στο Flashnews.gr Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Κουρουπάκης η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη με τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν εχθρικό πεδίο για τη δράση των πυροσβεστών.

Μάλιστα ο κ. Κουρουπάκης επιβεβαιώνει πληροφορίες που θέλουν αγροικίες να έχουν κινδυνέψει καθώς σε δύο περιπτώσεις οι φλόγες στην κυριολεξία να έχουν γλύψει τις οικίες που σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ο νομός Χανίων βρίσκεται στην κυριολεξία στις φλόγες με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να διασπώνται σε πολλά σημεία ενώ αυτό που προκαλεί ανησυχία στις αρχές είναι ότι διαρκώς προκύπτουν καινούρια μέτωπα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πύρινος εφιάλτης οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι. 

Στα σημεία των πυρκαγιών επιχειρούν οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και των δήμων ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με δύο οχήματα από το Ρέθυμνο

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στις περισσότερες περιοχές του νησιού, ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.Πηγή: flashnews.gr
TAGS