Ως απόφαση ντροπής χαρακτήρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος την δικαστική απόφαση μιλώντας στον Σκάι και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. «Είναι μια απόφαση ντροπής για εμένα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ήταν μία απόφαση που ρυθμίζεται εύκολα.
Κληθείς να σχολιάσει το βούλευμα για τη μεγάλη δίκη στο οποίο μεταξύ άλλων παρουσιάζει ροπή προς την εγκληματικότητα, απάντησε πως είναι η ίδια υπόθεση με ελάχιστες αλλαγές. «Είναι ένα κατάπτυστο κείμενο, απορώ πως το υπέγραψαν» είπε και τόνισε ότι το βούλεμα περιλαμβάνει απίθανες κατηγορίες, ψεύδη και ανεπάρκεια κατανόησης των δεδομένων.

Ερωτηθείς σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως κάποιοι προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση και ασχολούνται αποκλειστικά με το τί έγινε το 2000. «Εμείς μετά από τρία χρόνια δουλειάς στο υπουργείο τότε, με τους συνεργάτες, τις ηγεσίες του Ναυτικού, των Ενόπλων Δυνάμεων και όλο τον κόσμο τον πολιτικό εν πάσει περιπτώσει της κυβέρνησής μας, διαμορφώσαμε μια πολιτική την οποία περάσαμε μέσα από το ΚΥΣΕΑ σε 4 συνεδριάσεις για να πετύχουμε αυτή την επένδυση στα ναυπηγεία, την οποία επένδυση στην τεχνολογία, τη μεταφορά και τη γνώση την οποία έχουμε ανάγκη να μπορούν οι Έλληνες να κατασκευάζουν μόνοι τους τα υποβρύχια που έχουμε τόσο ανάγκη» είπε.

Ωστόσο στο σημείο αυτό απέφυγε εκ νέου να κατονομάσει και δήλωσε πως όλα είναι στημένα σενάρια και παρεμβάσεις σκοπιμότητας από συγκεκριμένους πολιτικούς οι οποίοι όπως τόνισε «θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, να ρίξουν τα βάρη σε εμένα δήθεν και στη δικιά μου περίοδο και να κρυφτούν οι ίδιοι να σκεπάσουν τις αμαρτίες και τις ντροπές τους».

Σχετικά με τα εκατομμύρια που φέρεται να έχει «ξεπλύνει» τόνισε πως αυτά δεν αφορούν τον ίδιο, αλλά εταιρείες οι οποίες διακινούν ποσά μεταξύ τους και πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στο όνομά του και κανένας τραπεζικός λογαριασμός. Στο σημείο αυτό, δήλωσε πεπεισμένος πως υφίσταται μία πολιτική δίωξη εδώ και δυόμιση χρόνια με σκοπό την εξόντωσή του και τόνισε ότι όταν θα ξεκινήσει το δικαστήριο στις 22 του μήνα, θα ξεκαθαριστούν τα πάντα, προειδοποιώντας πως τότε θα αποκαλυφθούν και οι ευθύνες των πολιτικών οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την πολιτική εναντίον του.

Για όλα όσα γράφονται για τα υποβρύχια ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για μία μεγάλη επένδυση και αντί όπως είπε, η δικαιοσύνη να ασχολείται με αυτό, ασχολούνται με μία πολύ μικρή προσωπική του επένδυση την αγορά του σπιτιού του, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μάλιστα κατήγγειλε ότι κάποιοι μπήκαν παράνομα στο σπίτι του, έψαξαν και βρήκαν χαρτιά και έγινε δύο φορές διάρρηξη. «Έρχεται τώρα να μου πει ο κύριος εισαγγελέας, ότι εγώ μπήκα στο σπίτι σου και είδα ένα χαρτί που λέει αυτό και λέει εκείνο. Καταρχήν προσωπικά δεδομένα, το τι έγραφα εγώ στις σημειώσεις τις δικές μου, μόνο εγώ μπορώ να το εξηγήσω. Εκείνος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία αξιοπιστία και καμία εγκυρότητα να πει οτιδήποτε πάνω σε αυτό» είπε.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για τη γυναίκα του, ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε οργισμένος λέγοντας πως «κατηγορούν το παιδί μου, το μικρό παιδί των 7 ετών, με συνέπεια να βρίσκεται στην εξορία 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε καθημερινή βάση ανεβοκατεβαίνει στην Αθήνα διότι και η μητέρα του βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. Και η κόρη μου βρίσκεται επίσης στη φυλακή. Και μια σειρά άνθρωποι οι οποίοι τόλμησαν κάποτε να δουλέψουν κάποτε μαζί μου, για μένα αθώοι όλοι ξαφνικά βρίσκονται υπό κατηγορία».

Τέλος ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε και στον ξάδελφό του, κ. Ζήγρα λέγοντας πως είναι ένας βαριά άρρωστος άνθρωπος που η δικαιοσύνη του αρνήθηκε το δικαίωμα να πάει στο νοσοκομείο.