current views are: 2

15 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση09:47

Αρχίζει η έξοδος για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Αρχίζει σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας με την τροχαία να έχει λάβει αυξημένα μέτρα για τη διευκόλυνση της κίνησης στο οδικό δίκτυο.

Δημοσίευση 09:47’
αρθρο-newpost

Αρχίζει σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας με την τροχαία να έχει λάβει αυξημένα μέτρα για τη διευκόλυνση της κίνησης στο οδικό δίκτυο.

Αρχίζει σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας με την τροχαία να έχει λάβει αυξημένα μέτρα για τη διευκόλυνση της κίνησης στο οδικό δίκτυο.
Αυξημένη αναμένεται να είναι από το απόγευμα και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν σήμερα 12 πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν 15 δρομολόγια υδροπτέρυγων και 14 φέρι για τον Αργοσαρωνικό.

Οκτώ αναχωρήσεις πλοίων έχουν προγραμματιστεί από τη Ραφήνα και άλλες πέντε από το Λαύριο. Αύριο Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά, θα αναχωρήσουν επτά πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 14 φέρι και 11 υδροπτέρυγα για τον Αργοσαρωνικό, από τη Ραφήνα θα γίνουν επτά δρομολόγια και από το Λαύριο άλλα τέσσερα.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά καλεί τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου τους.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Η Αστυνομία έχει προγραμματίσει ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας σε όλη τη χώρα αφενός για τη διευκόλυνση όσων πολιτών μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου για την πρόληψη ληστειών, κλοπών και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Σε ό,τι αφορά την Τροχαία, όλες οι υπηρεσίες της χώρας θα είναι σε επιφυλακή, θα υπάρχει έντονη παρουσία στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά τροχαία ατυχήματα, θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής:
-Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.

-Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.
-Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Όσον αφορά στα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.

Παράλληλα, ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

Ο καιρός του τριημέρου

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τη Δευτέρα ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα ηπειρωτικά. Οι εκδρομείς δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους τόσο στην ξηρά όσο και στις θάλασσες, με εξαίρεση τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Το Σάββατο 28/2 ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι στα νοτιαοανατολικά όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θευλλώδεις μέχρι θυελλώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί βόρειοι  βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Την Κυριακή 01/03 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδικά από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με εξαίρεση το ΝΑ Αιγαίο όπου οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν σε ένταση τα 6-7 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 2-3 βαθμούς, ωστόσο νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Την Καθαρή Δευτέρα 02/03 τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δ. Στερεά και πιθανόν στη Δ. Πελοπόννησο ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιες βροχές τοπικά χαρακτήρα και παροδικές χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Ν. Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει τοπικά στους 17 – 18 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα