Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος, αναφορικά με τις καταγγελίες περί διάθεσης κρέατος γαϊδουριού σε κρεοπωλεία και εστιατόρια της Ρόδου.
Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στην πταισματοδίκη Ρόδου, θα κληθούν να καταθέσουν οι δύο γυναίκες που φέρονται ως υπεύθυνες του υπό ίδρυση συλλόγου Paws & Claws Animal Rescue Rhodes που προέβησαν στις σχετικές καταγγελίες.

Εν τω μεταξύ, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες ο 35χρονος και 31χρονος που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να μεταφέρουν δύο γαϊδούρια τα οποία νωρίτερα είχαν κλέψει. Τα δύο αδέλφια, που κατηγορούνται για ζωοκλοπή και ζωοκτονία, προσήχθησαν χθες το μεσημέρι ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν πως θα χρησιμοποιούσαν τα γαϊδούρια για «δουλειές» δικές τους, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα τα έσφαζαν για να διαθέσουν το κρέας τους στην αγορά.
TAGS