Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, στην 73χρονη που συνελήφθη το φθινόπωρο να μεταφέρει στη Ρόδο, ένα κιλό ηρωίνη και 215 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία επρόκειτο να παραδώσει σε άγνωστο άτομο έξω από παιδικό σταθμό της πόλης του νησιού.

Το ίδιο δικαστήριο έκρινε αθώο τον 31χρονο Αλβανό ο οποίος κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση ως το άτομο που έδωσε την «εντολή» για την μεταφορά των ναρκωτικών στην ηλικιωμένη. Από την ακροαματική διαδικασία αλλά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που είχε γίνει δεν προέκυψε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο κατηγορουμένων και έτσι το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του 31χρονου αλλοδαπού, κ. Σεβαστιανού Κούρκουλου, και τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία. Σημειώνεται δε πως το διάστημα εκείνο ο 31χρονος βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές Πατρών καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση η οποία αφορά την καλλιέργεια 241 δενδρυλλίων κάνναβης!

Σε ό,τι αφορά την 73χρονη, απολογούμενη ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να κάνει την μεταφορά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ναρκωτικά αλλά για χρυσαφικά. Η ίδια άλλαξε και τα όσα ανακριτικά είχε καταθέσει για τον 31χρονο, λέγοντας πως δεν ήταν αυτός ο «εντολέας» της αλλά κάποιο άλλο άτομο και εξήγησε την «σύγχυση» της αυτή σε διάφορες ασθένειες (ζάχαρο κ.α.) από τις οποίες πάσχει.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί της αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο και της επέβαλλε την ανώτερη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που προβλέπει ο νόμος για τις κατηγορίες που βάραιναν την 73χρονη, στέλνοντας την και πάλι στη φυλακή.

Πηγή: rodiaki.gr
TAGS