Η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Τρίπολης ξεκίνησε σταδιακά σήμερα το πρωί, η οποία είχε σταματήσει πριν από περίπου έναν μήνα.

Ο χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών που εξυπηρετούσε την πόλη και τις γύρω περιοχές είχε κορεστεί και επί ενα μήνα βουνά σκουπιδιών είχαν δημιουργηθεί θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τη λύση στο πρόβλημα έδωσαν η υγειονομική διάταξη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου και η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, με αποτέλεσμα να αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών και η διάθεσή τους στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) της Φυλής στην Αττική.
 
Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ευχαρίστησε σήμερα τους υπουργούς για το ενδιαφέρον και την κινητικότητα που έδειξαν, ώστε να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων, και τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Γιάννη Σγουρό, για τη συνεργασία του.  

Ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι θα περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να απομακρυνθεί το σύνολο των σκουπιδιών που πνίγουν την πόλη και αφού ζήτησε συγνώμη για άλλη μία φορά από τους πολίτες, τους κάλεσε να συνεργαστούν ενισχύοντας την ανακύκλωση, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων.