Εκδηλώσεις με αφορμή την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα, έχει προγραμματίσει από σήμερα ο δήμος Πειραιά. Στις 6 το απόγευμα στον πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» στα Καμίνια, θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου, για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Αύριο και μεθαύριο επίσης, έχουν προγραμματιστεί αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Πασαλιμάνι και την πλατεία Κανάρη με φουσκωτά παιχνίδια, παιδικό χορό και τραγούδι.

Θα λειτουργεί επίσης εργαστήρι ζωγραφικής με αποκριάτικα θέματα, για τα μικρά παιδιά, ενώ στους χώρους θα υπάρχουν έμπειροι παιδαγωγοί για φύλαξη των παιδιών. Επίσης η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους με αποκριάτικους ρυθμούς.

Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου, στην πλαζ της Φρεαττύδας ο δήμος Πειραιά, με σύνθημα: «Καθαρά Δευτέρα- Καθαρός Πειραιάς, πετάμε τον χαρταετό μας δεν πετάμε τα σκουπίδια μας!» διοργανώνει εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα προσφέρει στις Πειραιώτισσες και στους Πειραιώτες σαρακοστιανά, κρασί και διασκέδαση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου και λαϊκά συγκροτήματα.