Την ώρα που η εγκληματικότητα στην Αττική παρουσιάζει καλπάζουσα άνοδο τα τμήματα Ασφαλείας των Α.Τ. της Αττικής λειτουργούν με… ωράριο καταστημάτων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Το βράδυ πλέον κλείνουν τα τμήματα ασφαλείας στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας καθώς δεν υπάρχουν άτομα να εξυπηρετήσουν το κοινό που θα σπεύσει για να καταγγείλει ληστεία, διάρρηξη ή επίθεση. Λόγω της έλλειψης σε προσωπικό αλλά και της κακής διάθεσης των αστυνομικών στα τμήματα που έχουν ανάγκη η εν λόγω υπηρεσία κατεβάζει ρολά το βράδυ με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες που πέφτουν θύματα ληστείας αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα να πρέπει να περιμένουν ως το πρωί για να δηλώσουν το περιστατικό.

Στα αστυνομικά τμήματα που τα τμήματα ασφαλείας κλείνουν το βράδυ είναι στο Νέο Κόσμο, Γαλάτσι, Πατήσια, Καισαριανή, Πετράλωνα, Κολωνός, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Άγιος Δημήτριος. Περιοχές που η εγκληματικότητα παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, την στιγμή που πολλά αστυνομικά τμήματα της Αττικής υπολειτουργούν έχοντας στο δυναμικό τους λιγότερα άτομα από όσα χρειάζονται, δεκάδες είναι οι αστυνομικοί που συνεχίζουν να απασχολούνται στα VIP πρόσωπα παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι τα άτομα που απασχολούνται στην φρουρά «υψηλών προσώπων» θα μειωθούν.

Οι περιπολίες σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., είναι σαφώς μειωμένες σε σχέση με το 2005 ενώ η εγκληματικότητα αυξάνεται. Με δύο περιπολικά στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί στα Α.Τ. καταβάλλουν προσπάθειες καθημερινά να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών, ενώ στην πραγματικότητα θα χρειαζόντουσαν 5 με 6 περιπολικά.

ΑΝ.ΓΑΛ.