Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, οτι τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσουν στις 19 και 20 Μαρτίου αντίστοιχα, ως απόρροια των καταιγιστικών εξελίξεων σχετικά με το πρόγραμμα δάσωσης της χώρας.
«Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013 σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο, για το ενδιαφέρον των πελατών, υπάρχει η διαβεβαίωση πως τα ATM θα τροφοδοτούνται κανονικά, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα, ενώ θα ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών των εν λόγω τραπεζών από το Χρηματιστήριο Αθηνών -μέχρις ότου βρεθεί η «χρυσή τομή» στις διαπραγματεύσεις.

Χωρίς προβλήματα λειτουργούν τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών 

Κανονικά και χωρίς προβλήματα λειτουργούν τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην χώρα μας, τα καταστήματα των οποίων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η χρήση των ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών είναι στα συνήθη επίπεδα και σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, είναι πλήρως εφοδιασμένα σε μετρητά προκείμενου να ανταποκριθούν πλήρως στις καθημερινές ανάγκες των πελατών τους.