Την πρώτη τσάρτερ πτήση του 2013, προς το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Το αεροσκάφος, προερχόμενο από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου, αναμένεται να προσγειωθεί στις 13:20 στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Για τους επιβάτες έχει ετοιμαστεί μια υποδοχή καλωσορίσματος από τον Δήμο Χανίων, ενώ και από αύριο οι πτήσεις charter της εταιρείας θα είναι συνεχείς.

Παράλληλα κορυφώνονται οι ετοιμασίες για την δημιουργία στα Χανιά της πρώτης βάσης εδάφους της Ryanair στην Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης» θα σταθμεύει μόνιμα ένα αεροσκάφος της εταιρείας και για τον σκοπό αυτό απαιτούνται εγκαταστάσεις υποστήριξης τόσο για το προσωπικό όσο και για τα ανταλλακτικά και τα άλλα υλικά.
Έτσι, η ΥΠΑ παραχώρησε στην Ryanair χώρο στον παλιό και εγκαταλειμμένο πλέον αεροσταθμό, ο οποίος διαμορφώνεται από την εταιρεία με πυρετώδεις ρυθμούς έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις 25 Απριλίου που θα ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού βάσης.

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Απρίλιος - Οκτώβριος 2013) η εταιρεία θα εξυπηρετεί από το αεροδρόμιο των Χανίων 26 ευρωπαϊκούς προορισμούς, εκ των οποίων οι 11 νέοι, με 106 πτήσεις την εβδομάδα και συνολικό αριθμό 500.000 επιβατών


Πηγή: flashnews.,gr