Άρχισε η δωρεάν διανομή φρέσκων φρούτων και φρουτοσαλάτας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και φρουτοσαλάτας υλοποιείται σε 3522 σχολεία στις 11 από τις συνολικά 13 περιφέρειες της χώρας. Το πρόγραμμα, υλοποιείται με κοινοτικούς πόρους.
Μεταξύ των σχολείων αυτών και το 8ο Δημοτικό σχολείο Σερρών όπου την Παρασκευή 15/3 διανεμήθηκαν στους μαθητές του φρούτα και φρουτοσαλάτες σε ειδικές χάρτινες κασετίνες, που περιείχε φρούτα ,ένα μήλο ,ένα πορτοκάλι και πέντε αχλάδια και 4 συσκευασίες έτοιμης φρουτοσαλάτας από ροδάκινο ,βερίκοκο ,αχλάδι μέσα σε φρέσκο χυμό πορτοκάλι .  

«Μου άρεσε που μας έδωσαν φρούτα .Μου άρεσε επίσης που στο κασελάκι γράφει πληροφορίες για το κάθε φρούτο έτσι και τρώμε τα φρούτα και μαθαίνουμε για αυτά» δήλωσε μαθήτρια στη «Σ».

Για το πρόγραμμα διανομής δωρεάν φρούτων και φρουτοσαλάτας στα σχολεία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης υπογράμμισε, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι « πρόγραμμα επισιτισμού » και έχει στόχο να «κρατήσει στην ελληνική και ευρωπαϊκή διατροφή ψηλά στην πυραμίδα της διατροφικής αξίας, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά», με σύνθημα «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα», που υλοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Φυσικά και σιτίζονται τα παιδιά. Θα δώσουμε περίπου 1 εκατ. τέτοια πακέτα με φρούτα και φρουτοσαλάτα στην Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα υλοποιείται και στη Γερμανία και στην Ολλανδία. Θέλουμε τα παιδιά να συνεχίσουν να αγαπούν αυτού του είδους τη διατροφή - που είναι «καρδιά» της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής».

Ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης  τόνισε πως το πρόγραμμα αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο παράλληλα με τα άλλα προγράμματα, όπως είναι η διανομή γάλακτος ή ο διαγωνισμός που γίνεται για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που αφορά στα βασικά τρόφιμα που θα μοιραστούν ξανά το 2013.    

Πηγή: serreslife.gr