Τρεις αλλοδαποί από την Αλβανία συνέληφθησαν στη Σητεία Λασιθίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, σε βάρος δύο ομοεθνών τους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι πέντε αλλοδαποί ενώ διασκέδαζαν με διαφορετικές παρέες σε μπάρ της Σητείας, τσακώθηκαν μεταξύ τους για ασήμαντη αφορμή, με αποτέλεσμα ο 36χρονος αλλοδαπός να επιτεθεί και να πλήξει με στιλέτο τον 29χρονο συμπατριώτη του, τραυματίζοντας τον σοβαρά στην κοιλιακή χωρά και στη συνέχεια να τραυματίσει με το ίδιο στιλέτο τον 27χρονο, στο αριστερό χέρι.

Οι δράστες μετά την πράξη τους επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 30χρονου και εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικοί του Α. Τ. Σητείας , μετά από έρευνες, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο και τον 43χρονο δράστη στη Σητεία, οι οποίοι προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς, αρνούμενοι τη συμμετοχή τους και αποκρύπτοντας κάθε στοιχείο σχετικό με την ταυτότητα και τη διαμονή του 36χρονου αναζητούμενου δράστη, τον οποίο και συνέλαβαν στη συνέχεια.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι τύπου στιλέτο, με μήκος λάμας 11 εκ., που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

Σε βάρος των συλληφθέντων που διαμένουν νόμιμα στη χώρα και ομολόγησαν τις πράξεις τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Λασιθίου.