Με το Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Ρόλαντ Μίχαελ Βέγκενερ (Roland Michael Wegener) συναντήθηκε ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και αντήλλαξαν απόψεις για τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων της Μαγνησίας με τη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις μέσω του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του τουρισμού, τόνισε ότι η δημοτική αρχή του νέου Δήμου Βόλου θα στηρίξει τη συνέχιση και διεύρυνση των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου προς τη Γερμανία, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά τουρισμού για τη Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Γερμανός πρέσβης επισήμανε ότι η πόλη του Βόλου και το Πήλιο είναι από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών στην Ελλάδα και υπογράμμισε την επιθυμία της Γερμανικής πρεσβείας να υπάρξει αδελφοποίηση του Δήμου Βόλου με μία γερμανική πόλη, ώστε να επιτευχθεί σύσφιξη των δεσμών φιλίας μεταξύ των δυο πλευρών και να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού πρέσβη στο Βόλο για την εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Δήμαρχος Βόλου έθιξε επίσης το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων που διεκδικεί η χώρα μας από τη Γερμανία, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν και στη Μαγνησία μαρτυρικά χωριά που υπέστησαν τη ναζιστική θηριωδία, όπως για παράδειγμα η Δράκεια.