Σε κατάληψη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν από το πρωί εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Κλωστηρίων Γ΄(Νάουσα), Ηλίας Χαρίσης οι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ, σήμερα δεν θα επιτρέψουν σε κανένα εργαζόμενο της περιφέρειας να εισέλθει στον χώρο εργασίας τους. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και κυρίως την ενεργοποίηση της διοικητικής πράξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και συμφωνήθηκε από τράπεζες, κράτος και εταιρία.

Η πράξη αυτή, αφορά τη χρηματοδότηση της εταιρίας, ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, από πέντε τράπεζες, με την εγγύηση του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εκταμίευση των κονδυλίων δεν προχωρούσε λόγω άρνησης της μίας εκ των πέντε τραπεζών να συμμετέχει στο σχήμα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρίση, σήμερα ανέρχονται σε δύο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τη διοικητική πράξη που έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Οι οφειλές της εταιρίας προς τους εργαζομένους της υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Χαρίση, ο οποίος γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη πρόκειται να μεταβούν στον Έβρο, προκειμένου να ενισχύσουν την κινητοποίηση που σχεδιάζουν οι συνάδελφοί τους και αφορά το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού στους Κήπους.