Σε εκτεταμένο διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων  του δήμου Αθηναίων, προχωρά η νέα δημοτική αρχή της πρωτεύουσας, εν όψει και της κατάρτισης του  νέου προϋπολογισμού. Αυτό αποφασίστηκε κατά την χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου, υπό την προεδρία του Γ. Καμίνη. Το συμπέρασμα από την συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του δήμου και οι δέκα αντιδήμαρχοι, ήταν ότι ο διαχειριστικός έλεγχος είναι απόλυτα αναγκαίος.

Στόχος του ελέγχου είναι να διαλευκανθούν τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων, καθώς «σκοτεινά σημεία» και «μαύρες τρύπες» δημιουργούν υπόνοιες για κακοδιαχείριση.

Ο διαχειριστικός έλεγχος αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Ο έλεγχος που θα είναι σαρωτικός δεν θα αφορά μόνο τα στενά όρια του δήμου, αλλά τα νομικά του πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, θεωρείται πολύ πιθανό να ζητηθεί από το δήμο η συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διαθέτει ειδικό μηχανισμό για την διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων. Υπάρχει και το σενάριο να ανατεθεί ο έλεγχος σε ανεξάρτητη αρχή.