ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση των Τουρκικών Αερογραμμών για σύνδεση της Κρήτης με την Κωνσταντινούπολη

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2013, 17:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρόταση των Τουρκικών Αερογραμμών για σύνδεση της Κρήτης με την Κωνσταντινούπολη
Facebook Twitter Whatsapp

Την αεροπορική διασύνδεση της Κρήτης με την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη, 4 φορές την εβδομάδα από τον ερχόμενο Ιούνιο, προγραμματίζουν οι Τουρκικές Αερογραμμές.

Την αεροπορική διασύνδεση της Κρήτης με την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη, 4 φορές την εβδομάδα από τον ερχόμενο Ιούνιο, προγραμματίζουν οι Τουρκικές Αερογραμμές.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε ειδική ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, η γενική διευθύντρια της αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines στην Ελλάδα Gulay Ozturk. Στην ενημερωτική συνάντηση παραβρέθηκαν οι φορείς του τουρισμού, και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «πρόκειται για μια σημαντική πρόταση των Τουρκικών Αερογραμμών, που θέλουν να συνδέσουν την Κρήτη με την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη, και τους υπόλοιπους διεθνείς προορισμούς ανά τον κόσμο».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης είπε ακόμα ότι «μέσα από την συγκεκριμένη αεροπορική διασύνδεση η Κρήτη αναμένεται να βγει ωφελημένη τουριστικά, και για αυτό σήμερα συγκαλέσαμε αυτή την συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς του τουρισμού, οι εκπρόσωποι των οποίων θα καταθέσουν την γνώμη τους».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η διευθύντρια των Τουρκικών Αερογραμμών στην χώρα μας Gulay Ozturk, «μέχρι σήμερα οι Τουρκικές Αερογραμμές πετάνε 3 φορές την ημέρα από την Αθήνα στην Τουρκία, και μια φορά από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ενώνουν περισσότερες από 200 πόλεις ανά τον κόσμο μέσω Κωνσταντινούπολης» και πρόσθεσε:

«Η Κρήτη για εμάς είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Μάλιστα προγραμματίζουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου να φέρουμε στο νησί σας τους μεγαλύτερους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες για να ενημερωθούν, και οι οποίοι με την σειρά τους θα προτείνουν την Κρήτη για Καλοκαιρινές διακοπές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 1 εκατομμύριο Τούρκοι τουρίστες επέλεξαν για τις διακοπές τους την Ελλάδα το 2012.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει οι Τουρκικές Αερογραμμές προγραμματίζουν από τον Ιούνιο 4 δρομολόγια την εβδομάδα από Ηράκλειο-Κωνσταντινούπολη, όλο το χρόνο, ή τους περισσότερους μήνες του χρόνου» ανέφερε η διευθύντρια της εταιρείας στην Ελλάδα Gulay Ozturk. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί για το θέμα ο κύκλος των διακρατικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Πηγή: flashnews.gr