«Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με την ποινικοποίηση των αλληλέγγυων θα σπάσει το ηθικό των απεργών, παραγνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους, προκειμένου να βγουν από το σκοτάδι».

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάρκος Χατζησάββας, μέλος του Forum Μεταναστών Κρήτης, ο οποίος έχει κληθεί από τον εισαγγελέα Εφετών, Σπύρο Μουζακίτη, μαζί με άλλα επτά άτομα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, ως ύποπτος για ηθική αυτουργία για το αδίκημα της προώθησης και διακίνησης μεταναστών.

Στη δήλωσή του ο κ. Χατζησάββας προσθέτει ότι «είναι τιμή μας να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Θεωρούμε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους υπόλοιπους μετανάστες είναι να σκύψουν το κεφάλι και να σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα. Κάθε επίθεση στον αδύναμο κρίκο - που είναι οι μετανάστες - αποτελεί προειδοποίηση και για τους υπόλοιπους κρίκους, που είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι».

Είπε ακόμη ότι αποτελεί καθήκον των Ελλήνων εργαζομένων να εντάξουν στον αγώνα τους ενάντια στο μνημόνιο και στην καταλήστευση της ζωής τους και την αλληλεγγύη στους 300 εργάτες απεργούς πείνας.