Μέτωπο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, ανοίγει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια μεγάλης ελληνικής μονάδας επεξεργασίας καπνού, το περασμένο Σάββατο, στη Βουλγαρία.

Το ΕΚΘ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και με έντονο ύφος χαρακτηρίζει ως "πρόκληση" την παρουσία του κ. Πάγκαλου στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, όπου, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, "επεκτείνει τη παραγωγική δραστηριότητά της η «Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε.», την ώρα που στη βόρεια Ελλάδα η αποβιομηχάνιση έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας".
"Η συγκεκριμένη εταιρεία", αναφέρει το ΕΚΘ, "έκλεισε το εργοστάσιο της στη Θεσσαλονίκη και συρρίκνωσε τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε στο Πολύκαστρο του Κιλκίς και την Ξάνθη".
Το ΕΚΘ καλεί παράλληλα την κυβέρνηση "να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας με κίνητρα μέσω των αναπτυξιακών νόμων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης, με τη στήριξη κλάδων της παραδοσιακής οικονομίας".