Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, με αφετηρία το Δικαστικό Μέγαρο και προορισμό τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, έχουν προγραμματίσει για το πρωί της Πέμπτης οι 550 εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις προς το βασικό μέτοχο για τη στήριξη της επιχείρησης.

Η ΕΛΒΟ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και οι μισθοί των εργαζομένων δεν καταβλήθηκαν σήμερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου τους, Γεώργιος Μαυρομάτης.

Κατά τον ίδιο, η συγκέντρωση της Πέμπτης θα είναι προειδοποιητική και οι εργαζόμενοι δε θα κατεβάσουν στους δρόμους τα βαρέα οχήματα παραγωγής ΕΛΒΟ.

Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου αποφάσισε σήμερα την κλιμάκωση των αντιδράσεων, σε περίπτωση που δε δοθούν άμεσα λύσεις, με τη διοργάνωση κινητοποιήσεων διαρκείας στο επόμενο χρονικό διάστημα.

"Στην ΕΛΒΟ ζούμε ένα οξύμωρο: από τη μία παρακρατούν μέρος των μισθών μας ως υπαλλήλων ΔΕΚΟ και έχουμε χάσει κατά μέσο όρο 6.000 ευρώ ο καθένας το χρόνο, κι από την άλλη δε στηριζόμαστε", σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν συνάντηση με εκπρόσωπο της κυβέρνησης την Πέμπτη, στο Διοικητήριο, όπου εδρεύει η γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Λύση στο θέμα της καταβολής της μισθοδοσίας, αλλά και γενικότερη "ανάσα" στην ΕΛΒΟ θα μπορούσε να δώσει η έγκριση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η γενική συνέλευση της εταιρίας, που θα ενέκρινε την αύξηση, αναβλήθηκε για τρίτη φορά και ματαιώθηκε οριστικά πριν από λίγες ημέρες, καθώς ο βασικός μέτοχος (ελληνικό Δημόσιο) δεν προσήλθε.