Εναντίον της κάρτας του πολίτη τάσσονται κληρικοί και πιστοί.

Οι “Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως”, όπως αυτοαποκαλούνται, έχουν ήδη συγκεντρώσει 50.000 υπογραφές και διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει την κάρτα, την οποία δε θα παραλάβουν καθώς όπως υποστηρίζουν δεν θα αποτελέσει απλή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Βήμα” ο Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος ο οποίος υπηρετεί στο Μαρούσι, όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών θα καταγράφονται και θα ελέγχονται “χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν τι καταγράφεται και τι διαγράφεται” ενώ καθίσταται δύσκολη η αποπληρωμή λογαριασμών και η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες για όσους δεν την έχουν προμηθευτεί.

Επιπλέον ο κ. Σαράντος ζητά να μην χρησιμοποιηθεί ο αριθμός 666 γιατί όπως δήλωσε “ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν τον θέλουμε γιατί είναι δυσώνυμος σύμφωνα με το θεόπνευστο Βιβλίο της Αποκαλύψεως, δηλαδή είναι ο Κωδικός του Αντιχρίστου. Έχουμε προτείνει πολλές φορές στους πολιτικούς μας την χρήση άπειρων άλλων αριθμών εκτός από αυτόν”.

Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των Ελλήνων ώστε να σταματήσουν την έκδοσή της για την οποία είναι ενημερωμένη και η Ιερά Σύνοδος.