Μειωμένες τιμές εισιτηρίων για τους εργαζόμενους, συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας, ώστε να διευκολύνεται η μετακίνησή τους και να περιορισθεί, στο μέτρο του δυνατού, η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση τους από τις καθημερινές ανατιμήσεις προτείνει προς τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, αναφορικά με τις νέες τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Γ. Κασιμάτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασιμάτης αναφέρει: "Είναι χρονικά άκαιρη η στιγμή κατά την οποία τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να επιβάλλουν αυξήσεις σε ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς τα οποία αφορούν στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή όπου το επιβατικό κοινό ταλαιπωρείται από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχει επιπρόσθετα να αντιμετωπίσει και τις δυσβάστακτες αυξήσεις στα εισιτήρια.

Είναι αναγκαίο να δοθεί μια οικονομική ανάσα στους εργαζομένους. Προτείνουμε όπως ορισμένες ώρες της ημέρας και συγκεκριμένα από τις 5 έως τις 8 το πρωί και τις ίδιες ώρες το απόγευμα, να υπάρχει μειωμένο εισιτήριο, το ακριβές αντίτιμο του οποίου θα καθορίσουν τα συναρμόδια υπουργεία προς όφελος των ασθενέστερων τάξεων και των εργαζομένων. Εάν υπάρξει θέληση είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις και να εφαρμοσθούν δίκαιες ρυθμίσεις για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση και τη βαθιά ύφεση".