Προβληματισμένη για την πορεία των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων στο Ρέθυμνο είναι η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, η οποία κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης όλων των φορέων του νομού παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη κάλεσε το σύνολο όσων εμπλέκονται με μελέτες και έργα του ΕΣΠΑ να γνωρίζουν πως υπάρχουν και ευθύνες για την πορεία τους.

"Πρέπει να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα των ενεργειών που πρέπει να ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής και σε περίπτωση που τα έργα απενταχθούν, καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για να μη χαθούν πολύτιμα έργα για τον τόπο μας και να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη", δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Έργα προσπελασιμότητας, εκπαίδευσης και σχολικής στέγης, αλλά και προνοιακά έργα και πολιτιστικές υποδομές, θα πρέπει άμεσα να επανεξετασθούν, να επικαιροποιηθούν οι μελέτες εκείνες που επιβάλλει η συγκεκριμένη διαδικασία και να επαναπροσδιορισθεί ο χρονικός προγραμματισμός τους, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τους κανονισμούς του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, οπότε αυτό δίνει το χρονικό περιθώριο και κινήσεις θεραπείας και νέες μελέτες που είναι αναγκαίες για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, όπως για παράδειγμα έργα που αφορούν σε εκπαίδευση και σχολική στέγη.