Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτος φάκελος στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συναγερμός σήμανε στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος. Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν την αστυνομία και ειδικοί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσαν επί τόπου και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συνδεσμολογία της βόμβας είναι παρόμοια με εκείνη των 14 δεμάτων παγιδευμένων πακέτων που είχαν στείλει τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τον περασμένο Νοέμβριο σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στο γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ.

Πριν από λίγο, ο Χάρης Καστανίδης πήγε στο γραφείο του στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό και για τα μέχρι τώρα ευρήματα.

Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός και έχουν ειδοποιηθεί όλα τα υπουργεία αλλά και οι πρεσβείες για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την αλληλογραφία, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί το περιστατικό να μην είναι μεμονωμένο αλλά να υπάρχει κύμα αποστολής τέτοιων δεμάτων. Ανάλογος έλεγχος γίνεται και σε εταιρίες κούριερ.

Αλληλεγγύη στον υπουργό Δικαιοσύνης από τους δικαστικούς υπάλληλους

Εν το μεταξύ, τα μέλη της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), με αφορμή την σημερινή ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδη, αλλά και την αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους του Υπουργείου και καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας.

Η ΟΔΥΕ υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι: «Γι άλλη μία φορά δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ζωές, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με βόμβα, που ευτυχώς για τον παραλήπτη υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τους εργαζόμενους, στο κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μόνον ανησυχία δημιούργησε».