Νέα αυστηρή προειδοποίηση προς τους απεργούς εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, λέγοντας κατηγορηματικά ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή και ζητώντας από τους απεργούς να σταματήσουν "να δείχνουν τη γροθιά τους στην κοινωνία".

Σε ερώτηση για την πραγματοποίηση της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό, παρά το γεγονός ότι είχε κηρυχθεί παράνομη, ο κ. Ρέππας είπε ότι "θα αντιμετωπίσουν τους φορείς της πολιτείας όσοι απεργούν παράνομα".

Στο μεταξύ, για το θέμα αυτό, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε σήμερα να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα, αυτό της παράβασης δικαστικής απόφασης.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε για άλλη μια φορά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που υφίσταται, επανέλαβε ότι με το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν για ιδιωτικοποίησή τους και πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου είναι προς το συμφέρον των αστικών συγκοινωνιών, των εργαζομένων, των φορέων, αλλά και των επιβατών.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν την αυριανή 24ωρη απεργία τους και ότι θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης, όπως σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορους χώρους της Εταιρίας και στα γραφεία της Διοίκησης και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους για τις επόμενες ημέρες.

Έτσι, οι συρμοί του Ηλεκτρικού αύριο Πέμπτη 3/2/2011 θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία έγινε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου που αντιδρά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Η πορεία των εργαζομένων του ΟΑΣΑ ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι από την Ομόνοια, κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομίας και τη Βουλή με αποτέλεσμα να κλείνουν οι δρόμοι από όπου περνούσαν οι διαδηλωτές, εντείνοντας τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνταν από νωρίς το πρωί.