Με επίκαιρη ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κριτσωτάκης Μιχάλης και Δρίτσας Θεόδωρος, έκαναν λόγο για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου τα οποία το καθιστούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά την λήξη των συμβάσεων 30 νοσηλευτών στις 31.12.2010, το νοσοκομείο βρίσκεται αντιμέτωπο με τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Προφανώς, οι εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας, κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2010, για "την ανάληψη υπηρεσίας 2.800 νοσηλευτών έως το τέλος Δεκεμβρίου 2010" δεν περιλάμβαναν το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ανέφεραν οι βουλευτές, συνεχίζοντας, «Αλλά ούτε και οι έγκαιρες καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Ν. Ρόδου, ότι δεν είχε υλοποιηθεί καμία ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό ούτε παραϊατρικό προσωπικό, και η εξώδικη δήλωση που είχαν αποστείλει στους αρμόδιους φορείς, θέτοντας τους προ των ευθυνών τους για ό,τι επρόκειτο να γίνει στο εξής στο Νοσοκομείο, δεν ελήφθησαν υπόψη».

Ακόμη και μπροστά στην κρίσιμη αυτή για τη λειτουργία του Νοσοκομείου καμπή, το Υπουργείο Υγείας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, καθώς τη λύση κλήθηκαν εντέλει να δώσουν για μια ακόμη φορά οι τοπικοί φορείς, με προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Νοσοκομείου, του Κέντρου Αποθεραπείας, Φροντίδας και Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες. Η λύση αυτή ευελπιστούν στο Νοσοκομείο να καλύψει μερικώς τις ανάγκες μέχρι την πρόσληψη 40 υπαλλήλων με 8μηνη σύμβαση μετά τον Απρίλιο.
Τα τεράστια, χρονίζοντα προβλήματα υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό, με την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο για τις προσλήψεις (1 προς 5), αλλά και τις εφημερίες, οδηγούν το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αλλά και τα Κέντρα Υγείας που εποπτεύει, σε συρρίκνωση, ενώ η υπομονή των εργαζομένων στο Νοσοκομείο αλλά και των πολιτών της Δωδεκανήσου δοκιμάζεται καθημερινά.