“Η κυβέρνηση "ευθυγραμμιζόμενη απολύτως με τις επιταγές της τρόικας, έχει αποφασίσει να στείλει στο πυρ το εξώτερον το πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους νέους, τους σπουδαστές, τους φοιτητές, τους νέους επιστήμονες, το επιστημονικό δυναμικό αυτής της χώρας" τόνισε ο  πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας μετά την σημερινή επίσκεψή του στο ΤΕΙ Πειραιά.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει συνολικά το 1/3 των δαπανών στο ΤΕΙ Πειραιά, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μια πολύ σημαντική και ιστορική σχολή σε κλείσιμο, σε λουκέτο. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, αυτό δεν τους απασχολεί διότι έχουν αποφασίσει να φέρουν τα δίδακτρα και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ και να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

"Ένα όμως είναι σίγουρο. Ούτε οι φοιτητές, ούτε οι σπουδαστές που τώρα εμφανίζονται νωχελικοί δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Η κυβέρνηση να έχει υπόψη της πως ό,τι και αν έχει καταφέρει, μπορεί μέσα σε μια στιγμή να διαλυθεί αν οι νέοι άνθρωποι αυτής της χώρας εξεγερθούν, πράγμα το οποίο δεν είναι πολύ μακριά", σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.