Η τηλεοπτική διαφήμιση του νέου αρώματος του οίκου Yves Saint Laurent Belle d'Opium απαγορεύτηκε στην Βρετανία, μετά τις καταγγελίες ότι παρουσιάζει μια γυναίκα να μιμείται τις κινήσεις που κάνει κάποιος όταν παίρνει ναρκωτικά, ανακοίνωσε η ASA, η υπεύθυνη για τις διαφημίσεις βρετανική αρχή.

Το βίντεο-κλιπ παρουσιάζει μια γυναίκα, την γαλλίδα ηθοποιό Μελανί Τιερί να χορεύει αισθησιακά και να ακουμπά το ένα της δάκτυλο στον μπράτσο της. Η διαφήμιση τελειώνει με την ηθοποιό να πέφτει στο πάτωμα, με το στήθος ανασηκωμένο και μια φωνή να λέει "Είμαι η εμμονή σου. Είμαι το Belle d'Opium, το νέο άρωμα του Yves Saint Laurent".

Δεκατρείς άνθρωποι κατήγγειλαν τη διαφήμιση αυτή στην ASA (Advertising Standards Authority), η οποία ανακοίνωσε πως "ακόμα και αν δεν θεωρούσαμε πως η διαφήμιση ενός προϊόντος που ονομάζεται 'Όπιο είναι ανεύθυνη και σοκαριστική, κρίνουμε πως οι κινήσεις της γυναίκας τη δείχνουν σαν να παίρνει ναρκωτικά, για το λόγο αυτό καταλήξαμε πως είναι απαράδεκτη η προβολή του βίντεο", εξηγεί η ASA.

Δείτε το Video