Σε μέτρα για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών, κατέληξαν το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Άδοξα έληξε η συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους γιατρούς που από την Τρίτη έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Υγείας

Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που ο υπουργός αρνείται, σημειώνοντας πως “δεν μπορεί να ζητάς από την ελληνική κοινωνία να αυτοκαταργηθεί, αυτό σημαίνει έλλειψη μετριοπάθειας”.

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν στο ισόγειο του Υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Την Πέμπτη στις δέκα το πρωί θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Πεταλωτής: Η κατάληψη του υπουργείου Υγείας είναι έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας την κατάληψη του Υπουργείου Υγείας από γιατρούς  σημείωσε ότι τα γεγονότα αυτά, με τους γιατρούς να μη δέχονται να μιλήσουν με τον υφυπουργό Μιχ. Τιμοσίδη και τους γενικούς γραμματείς, αλλά να πιέζουν τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να φύγει από τη Βουλή για να συζητήσει μαζί τους στο υπουργείο και μάλιστα με την προϋπόθεση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την υγεία, "είναι έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία".

"Κάτι τέτοιο απαξιώνει τις δημοκρατικές διαδικασίες της διαβούλευσης", πρόσθεσε και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί "και μάλιστα όταν ο κ. Λοβέρδος έχει εξηγήσει ότι δεν θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών" και πως αντίθετα, το νομοσχέδιο δίνει λύσεις, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

"Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, ότι έχουμε υποχρέωση να συμπεριφερόμαστε με τρόπο που συνάδει στη δημοκρατία και τρόπο που αντιστοιχεί στην υπευθυνότητα του λειτουργήματός μας",τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ερωτηθείς σχετικά,ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία ήταν από τους διαμαρτυρόμενους, λιποθύμησε και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση βλέπει πολιτική υποκίνηση πίσω από την κατάληψη, ο κ. Πεταλωτής δεν θέλησε να απαντήσει, εξηγώντας ότι "βρισκόμαστε σε ένα λεπτό στάδιο".